Buna sebep olabilecek faktörler:
+Bireyin mikrobiyomu! Mikrobiyom insan vücudunda yaşayan, yaklaşık 100 trilyon mikroptan oluşan bir kümedir. Her insan farklı mikrobiyomlara sahiptir ve bu kümeler vücudun gıdaya verdiği tepkileri etkiler.
+Fiziksel aktivite, genellikle karaciğerden şeker olarak kaslara giren enerjiyi düzenler. Fiziksel olarak daha aktif olan insanlar glikoza daha duyarlı hücrelere sahiptir. Şeker seviyeleri genellikle monoton yaşam tarzına sahip insanlardan daha düşüktür.
+Stres, vücudumuzun kandaki şeker seviyelerinin artmasını teşvik eden adrenalin ve kortizol üretmesini sağlar.
Şeker seviyesindeki artış, gıdanın kendisinden değil, miktardan kaynaklanabilir.
Bir glukometre satın al. Yemekten önce ve sonra şeker seviyeni ölç. Vücudunun farklı gıdalara nasıl tepki verdiğini bu şekilde anlayabilirsin.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=167&v=hZWLy7FLvZ4&feature=emb_logo
Yorumlar
Yorum Gönder